ZAKAJ SE ODLOČITI ZA LEBDENJE

Lebdenje je namenjeno ljudem, ki velik del dneva preživijo v sedečem položaju, imajo težave s hrbtenico, z vratnim delom hrbtenice, glavoboli in migrenami, težave s spanjem, osebam z respiratornimi težavami, skratka vsem, ki se zavedajo, da vzrok njihovih težav stres, katerega je potrebno zmanjšati in sočasno okrepiti imunski sistem.

 

Preprečevanje kronične izčrpanosti, psihosomatskih bolezni in posledično bega v odsotnost, preprečevanje bolniških odsotnosti ter ohranjanje delovne učinkovitosti na ustrezni ravni. Lebdenje poveča ustvarjalnost, sposobnost reševanja problemov, koncentracijo, osebno motivacijo in raven energije.

 

Raziskave so pokazale, da v lebdilnem bazenu možgani začnejo proizvajati možganske valove, ki so značilni za globoko sproščenost in meditacijo ter da ura lebdenja v lebdilnem bazenu nadomesti 4 ure normalnega spanca, zato lahko lebdenje služi kot regeneracija ob izčrpanosti zaradi časovne razlike (t.i. jet lag).

STRESNO DELOVNO OKOLJE

Široka področja uporabe

Sprostitev in počitek kot si ga zaslužite

V delovnem okolju je obvladovanje in preprečevanje stresa investicija v dobro razpoloženje, preprečevanje kronične izčrpanosti, psihosomatskih bolezni in posledično bega v odsotnost, preprečevanje bolniških odsotnosti ter ohranjanje delovne učinkovitosti na ustrezni ravni. Lebdenje poveča ustvarjalnost, sposobnost reševanja problemov, koncentracijo, osebno motivacijo in raven energije.

 

REKREATIVNI IN PROFESIONALNI ŠPORT

Široka področja uporabe

Lebdenje v bazenu predstavlja novo dimenzijo športnega treniranja tako za vrhunske športnike kot tudi za rekreativce. Športniki, ki izvajajo lebdenje, so opazili, da so se njihove sposobnosti izredno povečale in to na več ravneh hkrati. Prednosti, ki so za športnike še posebej pomembne

·        povečana fizična in psihična sprostitev

·        povečana energija, hitrost, moč, koordinacija in spretnost

·        zmanjšanje števila poškodb zaradi zmanjšanja mišične napetosti

·        lajšanje bolečin zaradi poškodb

·        hitrejše okrevanje po poškodbah, stresnih tekmovanjih in vrhunskih dosežkih

 

NOSEČNICE

Široka področja uporabe

Lahko bi rekli, da smo vsi svojo pot prvi  devet mesecev začeli v »naravnem lebdilnem bazenu« oziroma maminem trebuhu. S pomočjo lebdenja se lahko vedno znova vrnemo k občutku varnosti in sprejetosti, kjer je izkušnja za veliko večino zelo sproščujoča.

Torej, nekatere prednosti, ki jih boste doživeli pri plavanju med nosečnostjo, vključujejo:

Zmanjšajte otekanje

lebdenje zmanjša pritisk na sklepe, kar je že sam po sebi čudovit občutek. To pritiska lahko pomaga tudi zmanjšati ali preprečiti otekanje. Drugo vsesplošno priljubljeno zdravilo za zmanjšanje otekline je jemanje magnezijevih dodatkov; zato je lebdenje odličen način za združevanje obeh tretmajev!

Nižji krvni tlak

Krvni tlak je tesno povezan z ravnmi stresa, tako  lahko stanje globoke sprostitve, ki ga lahko dosežete med lebdenjem, pomaga le tega  znižati. Poleg sprostitve, ko je vaše telo razbremenjeno bremena gravitacije, se lahko vaše krvne žile popolnoma razširijo, kar zmanjša krvni tlak in poveča pretok krvi.

Zmanjšajte stres

Naš vedno hitrejši način življenja nam ne daje veliko časa samo za sebe. To je že samo po sebi stresno! Še posebej, če ste že mama, je lahko res težko dobiti le nekaj minut miru in tišine. Lebdenje je prijetno, tiho okolje, številni uporabniki opisujejo izkušnjo podobno kot smo jo doživeli v maternici. Tako  vaše telo med lebdenjem  porabiti zelo malo energije in vse se upočasni. Ni občutka za čas in globoka meditacija poteka brez napora.

Spodbuja povezanost mama-dojenček

Ko ugasnete luči in dovolite, da se vaš um in telo umakneta v globoko sprostitev, lahko pogosto slišite svoj srčni utrip in celo srčni utrip vašega otroka. Ob poslušanju teh zvokov si je enostavno predstavljati izkušnjo otroka v maternici, kar omogoča zelo posebno povezavo.